
SES EĞİTMENİ
Yeşim Arslan
1990 yılında Antalya’da doğan Yeşim Arslan, müzik eğitimine 2000 yılında Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Viyola Ana Sanat Dalı'nda Nesrin Bayramoğulları ile başladı. Bu süreçte Cihat Aşkın ve Ruşen Güneş’in ustalık sınıflarına katıldı. 2006-2008 yılları arasında Antalya Devlet Opera ve Balesi Şefi Hakan Kalkan’dan kompozisyon eğitimi aldı. Lise eğitimini Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Viyola Ana Sanat Dalı'nda dereceyle tamamladı.
2010 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera Ana Sanat Dalı'nda lisans eğitimine başladı. Nilgün Akkerman ile başladığı şan eğitimine Başak Büyükuğurlu, Nejat Işık Belen ve Tuncay Kurtoğlu ile devam etti. Koro ve oda müziği çalışmalarını Gülsevin Doğanay, Cemi’i Can Deliorman ve Faris Akarsu ile tamamladı.
2013 yılında, Şebnem Özsaran’ın sahneye koyduğu ve Cemi’i Can Deliorman’ın yönettiği Çardaş Prensesi operetinde sahne aldı. 2016 yılında, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Aynı yıl pedagojik formasyon eğitimini tamamlayan Arslan 2017-2020 yılları arasında ilköğretim ve lise kademelerinde sanat koordinatörlüğü yaptı. Aynı dönemde kurduğu Çocuk Orkestrası ve Küçük Hanımlar Küçük Beyler Korosunun şefliğini yürüttü. Sanat geceleri ve anma konserleri düzenleyerek öğrencileri sahne ile buluşturdu. İkinci üniversitesini 2020-2024 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünde tamamladı.
Kariyeri boyunca sahne ve eğitmenlik alanlarında aktif rol alan Arslan, 2017’den itibaren MAGMA ve Boğaziçi Caz Korosu Ailesi korolarının vokal koçluğunu yürütmektedir. Bu süreçte koristlerin ses sağlığını bireysel olarak takip edip teknik zorlukları kişiye özel yöntemlerle ele alarak performanslarını geliştirmelerine destek vermektedir. Aynı zamanda bireysel şan eğitimi ve ses terapisi alanında çalışmalarını sürdürerek özellikle ses problemleri yaşayan öğrencilerle yakından ilgilenmekte, bilinçli şarkı söyleme teknikleri üzerine eğitimler vermektedir.
Eğitmenlik kariyerinde şef Gürer Aykal yönetimindeki Misa Criolla (A. Ramirez), Gloria (K. Jenkins), The Planets (G. Holst), Yunus Emre Oratoryosu (A. A. Saygun) gibi prestijli projelerde yer alarak Borusan Filarmoni Orkestrası ile çalışmıştır. Şef Aziz Shokhakimov yönetiminde Tekfen Filarmoni Orkestrası ile gerçekleştirdiği projeler arasında, Türkiye prömiyeri olan Daphnis et Chloé (M. Ravel) ve Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri’nde yer almış, burada ses eğitmeni olarak koristlerle bire bir çalışarak teknik detay, ses sağlığı ve yorumlama üzerine koçluk yapmıştır.
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban in Concert projesi, Mor ve Ötesi Senfonik Konserlerinde koristlerin vokal performanslarını optimize etmek için birebir çalışmalar gerçekleştirmiştir. Yer aldığı tüm bu projelerde, koristlerin teknik zorluklarını kişiye özel metotlarla ele almış, sahne öncesi hazırlıklarını bireysel seanslarla güçlendirmiştir.
Uluslararası sahnede de aktif rol üstlenen Arslan, Cantemus Uluslararası Korolar Festivali, Barcelona Uluslararası Korolar Festivali ve Ohrid Korolar Festivalinde Grand Prix ödül kazanan koristleri bireysel olarak çalıştırmış, ses tekniklerini geliştirmeleri için özel eğitimler vermiştir.
Pandemi döneminde, çevrim içi şan eğitimi ve ses terapisi çalışmalarına başlamış ve Türkiye’nin dört bir yanından koristlere ulaşarak bireysel koçluk yapmış, ses sağlığı konusunda yönlendirmelerde bulunmuştur. Bugün, bireysel özel seanslarla eğitmenlik kariyerini sürdürmekte olup MAGMA ve Boğaziçi Caz Korosu Ailesinde vokal koçluğu çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.

YARDIMCI ŞEF
Ayberk Oğul Konca
2000 yılında Bursa’da doğdu. Müzik eğitimine 2014 yılında Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladı. 2017-2018 eğitim yılında okulundan dereceyle mezun oldu ve aynı yıl Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzik Teorisi bölümünü dereceyle kazandı. 2019 yılında MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesinde koro eğitmenliği ve koristlik yapmaya başladı. 2020-2021 eğitim yılında Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuar Müzik bölümünü dereceyle kazandı ve %100 burslu olarak Kompozisyon ve Orkestra Şefliği alanında eğitim görmeye başladı.
Cemi’i Can Deliorman, Oğuzhan Balcı ve İnci Özdil gibi isimlerle çalışma ve prova gözlemciliği yapma fırsatı buldu. 3. ve 4. Walter Strauss Koro Şefliği Ustalık Sınıfı kapsamında Lorenzo Donati, Ragnar Rasmussen, Burak Onur Erdem ile çalıştı ve Devlet Çoksesli Korosunu yönetme fırsatı buldu. DMD Gençlik Korosu’nda 2 yıl yardımcı şeflik yaptı. 2019 yılında Fransa’nın Vaison-la Romaine şehrinde Choralies’in düzenlediği workshopta Jan Schumacher ile Brahms’ın Ein Deutsches Requiem eserini çalıştı. 2019-2020 yılında Prof. Dr. Murat Yakın ile kompozisyon çalıştı. 2021 yılında Asst. Prof. Dr. Oğuzhan Balcı ile kompozisyon çalışmaya başladı. 2021 yılında American Choral Directors Association tarafından düzenlenen Brock Memorial Composition temasında Bob Chilcott eğitmenliğindeki workshopa katıldı. 2023 yılında İstanbul'da gerçekleşen Dünya Koro Müziği Sempozyumu (World Symposium on Choral Music) kapsamında gerçekleşen, yaşayan en önemli bestecilerden olan Ko Matsushita eğitiminde gerçekleşen Kompozisyon Ustalık Sınıfında süpervizör olarak hem sempozyumdaki konser tecrübelerinin yanında aktif olarak görev aldı.
MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesi ile yolculuğuna başlamadan önce, lise eğitimi boyunca 2015 yılında Avrupa Gençlik Korosu ve 2016 yılında Balkan Orkestrası başta olmak üzere birçok yurt içi ve yurt dışı konserde korist ve çellist olarak görev aldı. 2017-2018 sanat sezonunda Azerbaycan Devlet Sanatçısı Hasan Adıgüzelzade ile çalıştı. 2018-2019 sanat sezonunda Atilla Çağdaş Değer şefliğinde MÜZED Muammer Sun Karma Korosu ve Yiğit Deniz şefliğinde Jazzberry Tunes’ta korist olarak görev aldı.
2023 yılında yönetmenliğini ve senaristliğini Ece Dizdar’ın üstlendiği başrollerinde Özlem Öçalmaz ve Serdar Orçin‘in yer aldığı Mükemmel isimli kısa filmin özgün müziklerini besteledi ve film 2024 yılında Uluslararası Altın Portakal Film Festivalinde Jüri Özel Ödülünü, İzmir Uluslararası Kısa Film Yarışmasında 3.’lük Ödülünü kazandı.
2019 yılında, Masis Aram Gözbek’in kurucusu ve sanat yönetmeni olduğu, MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesi korolarında başladığı eğitmenliğinin ve koristliğinin ardından 2021 yılında MAGMA Gençlik Korosunda şeflik MAGMA Performansta eş şeflik ve MAGMA Oda Korosunda yardımcı şeflik yapmaya başlamasının ardından 2023-2024 sanat sezonunda MAGMA Performans ve MAGMA Oda Korosunun şefi oldu. Koroların şefliğini yaptığı süre boyunca imza attığı konserlerin yanı sıra Jüri Özel Ödülü, Popüler Repertuvar Yorumlama, Acapella Performansta Başarı ödülleri koronun bünyesine kazandırdı. Bunun yanında Kültürlerin Sesi projesi kapsamında İstanbul’da kurulan Ladino Koronun şefliğini sürdürmektedir ve Bahçeşehir Üniversitesindeki eğitimine onur öğrencisi olarak devam etmektedir.

YARDIMCI ŞEF
Fulya Dila Çoban
1987 yılında doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Muğla Fethiye’de tamamladı. 2011 yılında Selçuk Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Öğretmenlik kariyerine 2012 yılında İstanbul’da başladı. Farklı okullarda görev yaptı. 2014-2017 yılları arasında Boğaziçi Caz Korosu ve MAGMA korolarında koristlik yaptı. 2017 yılından bu yana Sirene Koroda koristlik yapmaktadır. Korolar bünyesinde birçok yurt içi ve yurt dışı festival, yarışma ve konsere katılmıştır. 2018 yılından beri İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde koro öğretmeni olarak görev yapmaktadır.
5. Walter Strauss Koro Şefliği Ustalık Sınıfı’na gözlemci olarak katılmış, bu kapsamda Josep Vila i Casanas’ın sınıfını izlemiş ve Burak Onur Erdem’den şeflik dersleri almıştır. 2022 yılında İskenderun’da düzenlenen Çocuk Şefleri Akademisi’ne katılmış ve Atilla Çağdaş Değer’den dersler almıştır. Yine 2022 yılında, İbrahim Yazıcı yönetiminde İzmir’de düzenlenen 5. Genç Koro Şefleri Akademisi’ne koro üyesi olarak katılmış ve İbrahim Yazıcı’nın sınıfını izlemiştir.
2023 yılında İstanbul’da gerçekleşen Dünya Koro Sempozyumu (World Symposium on Choral Music) kapsamında düzenlenen Ragnar Rasmussen Koro Şefliği Ustalık Sınıfı’na koro üyesi olarak katılmış, Ragnar Rasmussen’in sınıfını izlemiştir. Sempozyum kapsamında Lorenzo Donati’nin çalışmalarını da takip etmiştir. 2025 yılında gerçekleşen 9. Walter Strauss Masterclass - Burak Onur Erdem Koro Şefliği Atölyesi’nde aktif katılımcı olarak yer almıştır.
Şefliğini yürüttüğü İstanbul Avni Akyol Çok Sesli Korosu ile katıldığı festivallerden “Jüri Özel Ödülü”, “Müzikalitede Başarı Ödülü”, “Koro Tınısında Başarı Ödülü” ve “Entonasyon, Homojenlik ve Koro Tınısı Ödülü”nü almıştır. 2023 yılında ilk kez katıldığı 8. Sansev Koro Festivali’nin değerli jürisi tarafından "Umut Vaad Eden Şef Özel Ödülü"ne layık görülmüştür.
Koro öğretmenliği ve Sirene Koroda koristliğin yanı sıra 2025 yılında ilk kez MEB bünyesinde kurulan İstanbul Maarif Çoksesli Korosunun şefliğini yapmaktadır.

KOLAYLAŞTIRICI EĞİTMEN
Aysu Erdoğdu Miskbay
Altı yaşından beri okur, yazar, on ikisinden beri gezer, çok güler, on sekizinden beri dalar, örgütler, kendini bildi bileli çizer, boyar, hayal kurar, şarkı söyler, dans eder ve oynar.
Hala faydasını görüp şükrettiği eğitimleri erken yaşta Hacettepe Çocuk Korosu ve müzikle başladı. ODTÜ’de elektrik-elektronik mühendisliği, dalış ve çeviri, Vlerick Yönetim Okulu’nda genel yönetim ve girişimcilik eğitimlerinin üzerine beden müziği, masal anlatıcılığı ve yaratıcı yazarlık eğitimleri aldı. Anadolu Jam ve Orta Doğu Jami ile başlayan çember, şiddetsiz iletişim ve topluluk oluşturma tecrübeleri, Council, Silahsız Savaşçılar, Kadınlar Şifadır ve ZEGG Forum eğitim ve pratikleriyle devam etti. Şu anda İçsel Doğum ile doulalık ve Yeşim Cimcöz Yazıevi ile yazarlık eğitimlerine devam etmekte.
2013 yılında Türkiye'nin ilk çevrim içi ödünç alıp verme platformu olan Eşya Kütüphanesi’nin kurucularından oldu. Bu girişimle, Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri'ne ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim desteğine layık görüldü; ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Yükselen Yıldızlar programına iklim değişikliği konusunda seçilen ilk Türk oldu.
2017 yılında eşiyle birlikte çıktığı yedi aylık Latin Amerika seyahati sayesinde kariyerine ve yerleşik hayatına ara verdi. Yolculuk dönüşü hayattan anladıklarını yazıp çizdikleriyle anlatmaya başladı. 2014’ten bu yana Avrupa ve Ortadoğu’dan ortak yaratıma ve yeniliğe gönül veren sanatçı ve aktivistleri bir araya getiren Cultural Innovators Network’ün aktif bir üyesi. Kolaylaştırıcılık ve grafik kolaylaştırıcılık yaparak kendini, toplulukları ve toplumu keşfi sürmekte.

DANS VE HAREKET EĞİTMENi
Ekin Tunçeli
1989 yılında Denizli’de doğdu. Halk oyunları, sosyal latin, international latin danslarıyla amatör olarak ilgilendi. 2013’te Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Çağdaş Dans bölümünde lisans eğitimine başladı. In The Heights (Lemur Sanat) ve RENT (Journey to Broadway) müzikallerinde oyuncu ve dansçı olarak yer aldı.
2014-2016 seneleri arasında Boğaziçi Caz Korosunda şarkı söyledi ve aynı dönemde Boğaziçi Caz Korosu ve Boğaziçi Gençlik Korosunun koreografilerini yapmaya başladı. Kendi çağdaş dans eserlerini üretmekte, dansçı ve performansçı olarak çeşitli eserlerde yer almakta ve amatör olarak lindy hop ile ilgilenmektedir.